"NEZAPAMĆENI INFORMACIONI TERORIZAM SA ZAPADA" Zaharova - "Koriste Ukrajinu kao sredstvo!"

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 15:54

RUSIJA se suočava sa nezabeleženim informacionim terorizmom sa Zapada, ovaj napad ima za cilj dezinformisanje svetske zajednice, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

НЕЗАПАМЋЕНИ ИНФОРМАЦИОНИ ТЕРОРИЗАМ СА ЗАПАДА Захарова - Користе Украјину као средство!

Foto: EPA

- Moramo se suočiti sa neviđenim informacionim napadom, informacionim terorizmom, koji se ne tiče samo medijskog, već i sajber okruženja, a koji dolazi sa Zapada i koji se, naravno, sprovodi se uz korišćenje ukrajinskih resursa i kapaciteta. Oni jednostavno koriste Ukrajinu i njenu infrastrukturu kao sredstvo. Cilj tog napada je da dezinformiše svetsku zajednicu, da diskredituje ruska dejstva - rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Takođe je saopštila da je sajt Ministarstva spoljnih poslova Rusije izložen neviđenim sajber napadima.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

GDE STIGNU ČEČENI, NACISTI BEŽE: Kadirov objavio snimak proslavljenog komandanta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon