UKRAJINCI NAMERNO ODUGOVLAČE PREGOVARAČKI PROCES: Peskov - "Žalimo zbog pogibije naših vojnika"

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 11:57

U PREGOVORIMA Rusije i Ukrajine mesto održavanja je sporedno pitanje, glavna stvar je činjenica sastanka i činjenica da je održan prvi razgovor, a sadržaj pregovora ne bi trebalo da bude predmet javne rasprave, rekao je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

УКРАЈИНЦИ НАМЕРНО ОДУГОВЛАЧЕ ПРЕГОВАРАЧКИ ПРОЦЕС: Песков - Жалимо због погибије наших војника

Foto: AP

- Mesto je u ovom slučaju sekundarno, glavna stvar je sam sastanak. Znate da je održana prva runda, zahvalni smo beloruskoj strani što je stvorila odlične uslove za pregovore - rekao je Peskov novinarima komentarišući ideju o posredovanju drugih zemalja u pregovorima sa Ukrajinom i obezbeđivanju platforme za njih.

Peskov je dodao da ne sumnja da će iste uslove i ovoga puta stvoriti beloruska strana.

- Ali mesto je sekundarno. Postoji mogućnost direktne komunikacije, a glavna stvar je komunikacija i, naravno, sadržaj pregovora. Ali, kao što smo već rekli, to ne bi trebalo da bude predmet javne rasprave - istakao je portparol ruskog predsednika.

Prema njegovim rečima, u Kremlju se nadaju da će ukrajinski pregovarači danas ipak stići do mesta za pregovore s predstavnicima Rusije.

Foto MK.RU

- Kao što znate, naša delegacija je sinoć već bila na ugovorenom mestu. Očekivala je ukrajinske pregovarače sinoć, čekala ih je tokom noći, jutros, čeka i sad. Kao što znate, pregovori nisu počeli. Ukrajinski pregovarači očigledno ne žure. Nadajmo se da će danas ipak doći - rekao je Peskov.

On je istakao da ima osnova za sumnju da ukrajinska strana namerno odugovlači pregovarački proces i dodao da Kremlj ima svoje predloge, ali da ih neće iznositi javno.

Žalimo zbog pogibije naših vojnika

Peskov je naglasio da Kremlj duboko žali zbog pogibije ruskih vojnika u Ukrajini i da se divi njihovom herojstvu.

- Na isti način na koji svi reagujemo. Ovo je velika tuga - rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako predsednik Rusije reaguje na izveštaje o poginulim ruskim vojnicima u Ukrajini.

On je dodao da će predsednik Rusije Vladimir Putin na početku savetovanja sa članovima Saveta bezbednosti Rusije dati izjavu povodom herojski palih ruskih vojnika u Ukrajini.

- Ovo je velika tragedija za sve nas. Istovremeno, svi se divimo herojstvu naših vojnika. Naravno, njihov podvig će ući u istoriju. Podvig u borbi protiv nacista, reklo bi se, u obavljanju ovog važnog, odgovornog zadatka - istakao je Peskov.

On je dodao da ne može da odgovori na pitanje kada će u Rusiji biti proglašena opštenarodna žalost za poginulima.

Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, u toku specijalne vojne operacije u Ukrajini poginulo je 2.870 pripadnika vojske i nacionalističkih odreda Ukrajine, kao i 498 ruskih vojnika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSI PRED KIJEVOM: Kolona jedinica Oružanih snaga Rusije u Kijevskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)