PESKOV OTKRIO - MOSKVA JE NA SVE SPREMNA: Razmatrali smo najrazličitije scenarije, od najlakših do najtežih sankcija

Novosti online

02. 03. 2022. u 11:31

RUSIJA je proračunala različite scenarije za sankcije Zapada – od najlakših do najstrožih, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ ОТКРИО - МОСКВА ЈЕ НА СВЕ СПРЕМНА: Разматрали смо најразличитије сценарије, од најлакших до најтежих санкција

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

Tokom razgovora sa novinarima, Peskov je upitan da li Moskva zaista nije očekivala takvu reakciju Zapada na dejstva vezana za vojnu operaciju u Donbasu.

- Moskva je proračunala različite stepene reakcije – od najlakših do najstrožih (sankcija) - rekao je Peskov.

Na pitanje da li se planira proširenje spiska neprijateljskih zemalja, na kojoj su zvanično samo SAD i Češka, Peskov je odgovorio da koraci koje sada preduzimaju mnoge države govore o njihovom neprijateljstvu prema Rusiji.

- Sudeći po merama koje mnoge zemlje preduzimaju protiv nas, one su sada sve de fakto neprijateljske – bez obzira na to da li su na spisku ili ne. U ovom slučaju, spisak je sekundaran - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, ruska ekonomija doživljava ozbiljan udarac zbog novih zapadnih sankcija, ali postoji faktor sigurnosti, ostaćemo na nogama.

- Ruska ekonomija je sada pod ozbiljnim pritiskom, ozbiljnim udarcem. Postoji faktor sigurnosti, postoji potencijal, postoje planovi - istakao je Peskov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Zato je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

SNAŽNE EKSPLOZIJE U HARKOVU: Granate eksplodiraju u fabrici tenkova


 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)