UKRAJINA KORISTI CIVILE KAO ŽIVI ŠTIT! Šojgu otkrio glavni zadatak Rusije: "Hvala svim našim vojnicima"

Informer

01. 03. 2022. u 12:36

MINISTAR ODBRANE Rusije Sergej Šojgu rekao je danas da će ruska vojska nastaviti specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini dok ne postigne svoje ciljeve, kao i da je glavni zadatak zaštita Rusije od spoljne vojne pretnje sa Zapada.

УКРАЈИНА КОРИСТИ ЦИВИЛЕ КАО ЖИВИ ШТИТ! Шојгу открио главни задатак Русије: Хвала свим нашим војницима

Foto: Profimedia

Šojgu je ponovio da se specijalna vojna operacija sprovodi „u cilju zaštite stanovništva Donbasa, demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“.

- Nama je glavna stvar da zaštitimo Rusku Federaciju od vojne pretnje koju predstavljaju zapadne zemlje koje pokušavaju da iskoriste ukrajinski narod u borbi protiv naše zemlje - rekao je Sergej Šojgu.

On je naglasio da ruska vojska „ne zauzima ukrajinsku teritoriju i da preduzima sve mere da sačuva živote i bezbednost civila“.

- Naglašavam da se udari nanose samo na vojne ciljeve - rekao je Šojgu.

Ukrajinska strana postavlja municiju u civilne objekte. Ukrajinska strana tokom sukoba raspoređuje višecevne raketne sisteme i minobacače velikog kalibra u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića, koristi civile kao živi štit, rekao je Šojgu.

- Tokom vojnih sukoba ukrajinska strana ne okleva da koristi civile kao živi štit. Višecevni raketni sistemi, topovi, minobacači velikog kalibra postavljeni su u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića - rekao je Šojgu na konferenciji za novinare.

On je zahvalio vojnicima „na hrabrosti i junaštvu, savesnom i profesionalnom izvršavanju postavljenih zadataka“.

BONUS VIDEO:

PALA UKRAJINSKA GRANATA: Meštani Melitopolja objavili snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?