"MOGU DA ZAMISLIM EVROPLJANE KOJI OVO ČITAJU": Rogozin urnebesnim rečima saopštio sjajne vesti - Amerikanci ipak ne mogu bez Rusa (VIDEO)

Novosti online

28. 02. 2022. u 20:55

DIREKTOR Roskosmosa Dmitrij Rogozin saopštio je da NASA i ruska svemirska agencija nastavljaju da sarađuju kao i do sada, a potom uputio poruku i evropskim zemljama.

МОГУ ДА ЗАМИСЛИМ ЕВРОПЉАНЕ КОЈИ ОВО ЧИТАЈУ: Рогозин урнебесним речима саопштио сјајне вести - Американци ипак не могу без Руса (ВИДЕО)

Foto: Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP, file

- Američka Nacionalna agencija za aeronautiku i svemir (NASA) i Roskosmos nastavljaju da sarađuju kao i do sada, uprkos situaciji u Ukrajini, rekla je menadžerka NASA programa Keti Luders - napisao je Rogozin na svom tviter nalogu.

On je potom uputio i poruku zapadnoevropskim zemljama, koje su "zasule" sankcijama sve što ima bilo kakve veze sa Rusijom - od političara do sportista.

- Mogu da zamislim sa kakvim iznenađenjem i zbunjenošću evropski saveznici čitaju ovu poruku – "Štirlic nikada ranije nije bio tako blizu propasti" - zaključio je Rogozin.

Maks Oto fon Štirlic je lik iz sovjetskih špijunskih romana i filmova, od kojih je najpoznatiji "Sedamnaest trenutaka proleća". Njegovo pravo ime je Maksim Maksimovič Isajev, i on predstavlja svojevrsnog sovjetskog ekvivalenta Džejmsu Bondu.

"Štirlic nikada ranije nije bio tako blizu propasti" je replika iz filma "Sedamnaest trenutaka proleća" koja je ušla u široku upotrebu na ruskom govornom području. Taj izraz predstavlja bezizlaznu situaciju iz koje se lik nekim čudom uvek spasi.

Ovakva odluka NASA ne čudi, s obzirom da su rad Međunarodne svemirske stanice, kao i letovi u svemir velikog broja država, praktično nemogući bez korišćenja ruskih raketa i kosmodroma.

BONUS VIDEO: ZELENSKI UHVAĆEN U LAŽI - Predsednik Ukrajine posthumno odlikuje žive ljude!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri