AMERIKA UPOZORILA SVOJE GRAĐANE: Mogući napadi na Moskvu i Sankt Peterburg

Novosti online

20. 02. 2022. u 21:21 >> 21:33

AMERIČKA ambasada je upozorila Amerikance na potencijalne "napade" u Moskvi i Sankt Peterburgu, savetujući im da se pripreme za odlazak.

АМЕРИКА УПОЗОРИЛА СВОЈЕ ГРАЂАНЕ: Могући напади на Москву и Санкт Петербург

Foto: Piksabej

Američka diplomatska misija u Rusiji upozorila je u nedelju na potencijalne "napade" na hotele, stanice metroa i druga mesta u većim gradovima Rusije, prenosi RT.

SAD su ove tvrdnje pripisale neodređenim "medijskim izvorima" i upozorile američke građane da pripreme "planove za evakuaciju", ali je rusko ministarstvo spoljnih poslova dovelo u pitanje uzbunu Vašingtona.

- Prema medijskim izvorima, postoje pretnje napadima na tržne centre, železničke i metro stanice i druga javna mesta u glavnim urbanim oblastima, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg - navodi se u poruci američke misije u Rusiji. Pored navodnih pretnji, Amerikanci su upozoreni na "pojačane tenzije duž ruske granice sa Ukrajinom".

SAD više od nedelju dana savetuju Amerikance da ne putuju u Rusiju, a ako su u nevolji, da zatraže pomoć američke ambasade ili konzulata.

Priroda navodne pretnje je nejasna i nije jasno na koje "medijske izvore" se upozorenje odnosi. U postu na Telegramu, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pitala je da li je ambasada obavestila ruske vlasti o ovoj navodnoj pretnji, a ako nije, "kako ovo treba razumeti?"

BONUS VIDEO - 600 PUTA POKUŠALI DA GA UBIJU: Fidel Kastro je pre 63 godine došao na čelo Kube

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (12)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)