ŠTA SE KRIJE IZA NATO PROPAGANDE O RUSIJI: Stoltenberg sve otkrio, "informacioni rat" u punom zamahu

Novosti online

17. 02. 2022. u 18:38

PROPAGANDA NATO-a "o invaziji na Ukrajinu" imala za cilj da napad bude sprečen, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА НАТО ПРОПАГАНДЕ О РУСИЈИ: Столтенберг све открио, информациони рат у пуном замаху

Jens Stoltenberg / Arhiva

- To što govorimo o rizicima ne znači da verujemo da će stoprocentno doći do invazije. Opisujemo rizike i pretnje kako bismo sprečili da se to dogodi - izjavio je Stoltenberg odgovarajući na pitanje o nepotvrđenim "datumima invazije" u izveštajima zapadnih medija i o mnogobrojnim nedostacima u izveštajima o broju ruskih snaga.

On je takođe izjavio i da od novembra države NATO-a nisu predviđale invaziju Rusije na Ukrajinu, već "gomilanje ruskih snaga pored granica sa Ukrajinom" do koga je sada i došlo.

- To o čemu govorimo su realne činjenice koje može da vidi svako na satelitskim snimcima. Niko ne može da ospori činjenicu da je Rusija nagomilala veliki broj snaga duž granica sa Ukrajinom i to je dostupna informacija. Ono što niko ne zna, a mi o tome govorimo sve vreme, je da ne znamo njihove namere. Međutim, mi znamo njihove mogućnosti. Ako uporedimo ono što znamo o sastavu njihovih snaga i o njihovoj pretećoj retorici, da ako NATO ne ispuni ruske zahteve sledi vojni odgovor, kao i to da su oni ranije koristili silu protiv Ukrajine, ako sve to objedinimo, postoji osnova za ozbiljnu zabrinutost. I zato govorimo da u slučaju da oni iskoriste silu onda će to imati visoku cenu za Rusiju - tvrdi generalni sekretar NATO.

On je dodao da NATO pomaže Ukrajini da se brani. Samoodbrana je pravo svake zemlje i NATO saveznici joj pomažu, uključujući slanje instruktora, vojne opreme, obaveštajnih podataka i značajne finansijske pomoći, zaključio je Stoltenberg.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je ranije izjavio da se situacija oko Ukrajine ne razvija u Rusiji, već u umovima i medijima na Zapadu, pre svega Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije i njima treba upućivati pitanja o deeskalaciji.

Zapadni mediji poslednjih meseci više puta su izveštavali o navodnoj mogućoj invaziji Rusije na ukrajinsku teritoriju, navodeći „tačne datume“, pa čak i vremena, i iznova ih odlagali. Ruska strana redovno je negirala takve tvrdnje. Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da Moskva ne želi rat, a da bi ga sprečila, Rusija je pokrenula pregovore o bezbednosnim garancijama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...