NEPRIJATELJ POTOPLJEN: Ruska Tihookeanska flota u Ohotskom moru izvela bojevo gađanje (VIDEO)

Novosti online

14. 02. 2022. u 21:20

BORBENI brodovi Tihookeanske flote Rusije izveli su vežbe na Ohotskom moru tokom kojih su artiljerijskom vatrom uništili mete – „uslovnog protivnika“, saopštila je pres-služba flote.

НЕПРИЈАТЕЉ ПОТОПЉЕН: Руска Тихоокеанска флота у Охотском мору извела бојево гађање (ВИДЕО)

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation

-Odred borbenih brodova Tihookeanske flote pristupio je izvođenju praktičnih vežbi uz artiljerijsko gađanje meta u okviru planirane vojne vežbe u vodama Ohotskog mora, navodi se u saopštenju.

Nakon izvedenih manevara, odred je podeljen na taktičke grupe brodova.

U prvu grupu, koja je zajedničkom paljbom napala simuliranog neprijatelja, ušle su korvete „Soveršeni“, „Gromki“ i „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov“. Drugu taktičku grupu činile su fregata „Maršal Šapošnjikov“, veliki protivpodmornički brod „Admiral Pantelejev“ i korveta „Gremjašči“.

S tim u vezi, flota je precizirala da se u narednim vežbama očekuje da posade brodova izvrše artiljerijsko gađanje vazdušnih meta, kao i da unište makete plutajućih mina u oblasti sa uslovnom minskom opasnošću.

Prvog dana u mesecu je pres-služba flote saopštila da je dvadesetak borbenih i pomoćnih brodova Tihookeanske flote Rusije započelo planirane pomorske vežbe na poligonima za borbenu pripremu Japanskog i Ohotskog mora.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu