SVE VIŠE NOVCA TROŠE NA POKLONE: Austrijanci na Dan zaljubljenih daju u proseku 84 evra ove godine

Tanjug

14. 02. 2022. u 11:20

AUSTRIJANCI na ovogodišnji Dan zaljublenih nameravaju da potroše u proseku 84 evra za poklone, pokazuje istraživanje Udruženja trgovaca.

СВЕ ВИШЕ НОВЦА ТРОШЕ НА ПОКЛОНЕ: Аустријанци на Дан заљубљених дају у просеку 84 евра ове године

Foto: Tanjug/AP

Time će oni potrošiti više novca na poklone nego što su to učinili prošle godine.

Dan zaljubljenih pao je ove godine u ponedeljak, pa mnogi koriste današnji dan da, u poslednjem trenutku, kupe poklon za svog partnera.

- Mnogi građani obeležavaju Dan zaljubljenih kako bi sa partnerom proslavili svoju ljubav. Ove godine će Austrijanci u proseku potrošiti 84 evra za poklone, za 16 odsto više nego prošle godine - saopštilo je Udruženje.

Trgovci od Dana zaljubljenih očekuju dodatne prihode u visini od 128 miliona evra.

Zanimljivo je da su stanovnici pokrajine Gornja Austrija najdarežljiviji pošto će oni u potrošiti na poklone na Dan zaljubljenih u proseku 102 evra, dok su najveće “stipse” građani u Burgenlandu, koji će za Dan zaljubljenih potrošiti svega 43 evra.

Inače, glavni pokloni na Dan zaljubljenih su cveće (53 odsto), a zatim već slede čokolada i slatkiši (27 odsto), te potom sledi kozmetika (14 procenata), a na petom mestu je poseta restoranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024