KO JE UBIJENI NAPADAČ NA PARISKOJ ŽELEZNIČKOJ STANICI: Uvredljiva poruka na nožu

NAPADAČ na policajce na Severnoj železničkoj stanici u Parizu pretio je čuvarima reda nožem na kome je bila ispisana pogrdna skraćenica na engleskom jeziku ACAB, što u prevodu znači "svi policajci su kopilad". Ovu uvredljivu parolu koriste neke ekstremne grupe koje napdaju policiju na manifestacijama.

КО ЈЕ УБИЈЕНИ НАПАДАЧ НА ПАРИСКОЈ ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ: Увредљива порука на ножу

Foto: Profimedia

Do napada je došlo oko 7 sati ujutro u holovima ovog ogromnog železničkog čvorišta, odakle između ostalog kreću vozovi za Brisel i London. Očevici ističu da je napadač bio odlučan u tome da napadne policajce, koji su zapucali i ubili ga.

Kod napadača je pronađena lična karta na ime Stefan B, s datumom rođenja u januaru 1991. Pripadnici napadnute tročlane patrole železničke policije čuli su da je atentator nešto mrmljao u svoju dugačku bradu, ali nisu uspeli da razaznaju tačan sadržaj njegove reči. Ističe se da je napadač bio "evropski tip" i za sada se ne sumnja u islamski terorizam. Njegovo lice bilo je poznato, jer je često lutao staničnim holovima. Nije bio zaveden u policijsku kartoteku.

Bezbednosne kamere su otkrile da je pre napada više puta prolazio pored patrole i da ih je fiksirao pogledom. Na stanicu je došao pre pet sati ujutro.

Na njegovom tviter-nalogu pronađeno je nekoliko poruka s početka januara. U jednoj od njih ističe da "dopalo se to nekom ili ne, ima zakonsko pravo da ubije francuske policajce". Kada je patrola zapucala, putnici koji su se našli u blizini zalegli su i u panici potražili zaklon.

BONUS VIDEO: KOMEMORACIJA SNEŽANE PANTIĆ: Srbija se oprostila od karate legende

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)