NA KONTAKT LINIJI U DONBASU 150.000 UKRAJINSKIH VOJNIKA: Isporuka oružja se ne smanjuje, današnja

Novosti onlajn

12. 02. 2022. u 20:23

DONjECK registruje na kontakt liniji u Donbasu već oko 150.000 ukrajinskih vojnika, rekao je lider DNR Denis Pušilin.

НА КОНТАКТ ЛИНИЈИ У ДОНБАСУ 150.000 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА: Испорука оружја се не смањује, данашња

­Donbasom odjekuje pucnjava

- Situacija eskalira na dnevnom nivou. Ne vidimo da se smanjuju isporuke oružja... Što se tiče brojnog stanja ukrajinskih snaga, ono se od našeg poslednjeg razgovora povećalo i prema našim obaveštajnim podacima iznosi oko 150.000 - rekao je Pušilin za Jutjub kanal „Solovjov lajv“.

Povodom eksplozije koja se danas začula u Donbasu na teritoriji pod kontrolom Kijeva, on kaže da Donjeck prati stvari i dodaje da se možda radi o provokaciji.

- Da, zaista, bila je eksplozija, čula se u nekim delovima Donjecka. Ali, operativno je sve razjašnjeno, jer naravno pratimo situaciju i obavezni smo da to radimo posebno sada - rekao je Pušilin.

Dodao je da je eksplozija bila na teritoriji pod kontrolom Kijeva oko kilometar, kilometar i po od kontakt linije u blizini sela Opitnoje.

- Nije poznato šta je eksplodiralo. Vidljivost je loša, magla je smetala našim vojnicima da razjasne šta se zaista događalo. Ne isključujemo mogućnost da je možda to bila provokacija koju su snimali novinari - naveo je on.

Foto: Depositphotos/Printscreen

Pušilin je istakao i da DNR čini sve što je u njenoj moći u cilju diplomatskog rešavanja konflikta u Donbasu, ali da aktivnosti Kijeva govore o spremnosti za vojno rešenje.

Prema njegovim rečima, zna se koji su to objekti na koje strani plaćenici mogu da izvrše diverzije.

Kako je rekao, strani borci u Donbasu se više ne kriju i ne pretvaraju da su instruktori.

Njihov broj se sve više povećava, to su sada stotine i stone ljudi, upozorava lider DNR.

Takođe je dodao, da su se predstavnici SAD u posmatračkoj misiji OEBS spakovali ali da za sada nisu napustili Ukrajinu.

Njihov odlazak značiće da je Kijev spreman za provokacije u Donbasu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024