AMERIČKE DIPLOMATE NAPUŠTAJU MOSKVU: Na agresivne poteze Vašingtona Rusija uzvraća recipročnim merama

Tanjug

09. 02. 2022. u 13:23

DEO američkih diplomata napušta Rusiju u skladu sa recipročnim zahtevima Moskve, uz nastavak smanjenja osoblja zaposlenog u ambasadi, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

АМЕРИЧКЕ ДИПЛОМАТЕ НАПУШТАЈУ МОСКВУ: На агресивне потезе Вашингтона Русија узвраћа реципрочним мерама

Foto D. Dozet

- Američka strana sledi naša uputstva. Nažalost, proces smanjenja broja zaposlenih se nastavlja na obe strane. Ovo nije naš izbor, ali iz američke ambasade odlaze, prateći zahteve koje smo izneli - izjavio je Rjabkov, a prenosi ruska agencija TASS.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov je nešto ranije izjavio da će u Vašingtonu ostati samo 184 zaposlenih u ruskoj ambasadi, nakon što je još jedna grupa napustila tu zemlju do 30. januara, u skladu sa američkim ograničavanjem roka važenja mandata ruskih diplomata na tri godine.

Zvanična Moskva je ranije, kao odgovor na antiruske sankcije Vašingtona i još jedan krug proterivanja ruskih diplomata, uvela zabranu na zapošljavanje državljana Rusije i državljana trećih zemalja u ambasadi SAD u Rusiji.

Ta ambasada je kasnije saopštila da će od 12. maja 2021. godine smanjiti konzularne usluge i da će obustaviti izdavanje nediplomatskih viza.

Međutim, i izdavanje diplomatskih viza je otada značajno usporeno, ocenjuje TASS.

BONUS VIDEO: 

Koje teške reči koriste kandidati u američkoj predsedničkoj kampanji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)