IZRAEL NAPAO SIRIJU: PVO raketa preletela granicu, usledila žestoka odmazda

Tanjug

09. 02. 2022. u 08:11

IZRAELSKA vojska saopštila da je gađala ciljeve u Siriji ubrzo nakon što je rano jutros jedna protivvazdušna raketa ispaljena sa teritorije te arapske zemlje na sever Izraela.

ИЗРАЕЛ НАПАО СИРИЈУ: ПВО ракета прелетела границу, уследила жестока одмазда

Foto: EPA/Depositphotos

Sirijska raketa je eksplodirala u vazduhu i izraelska protivvazdušna odbrana je nije presrela, ali je aktivirala sirene upozorenja na severu Izraela, prenosi agencija AP.

Nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.

Izraelska vojska je u saopštenju navela da je pogodila objekte u Siriji koji se koriste za gađanje izraelskih aviona, uključujući radar i protivvazdušne baterije.

Sirijska zvanična novinska agencija SANA javila je da je Izrael ispalio rakete zemlja-zemlja u blizini glavnog grada Damaska, a neke od njih je oborila protivvazdušna odbrana.

Nema informacija o žrtvama.

Izrael je izvršio stotine napada na ciljeve unutar delova Sirije pod kontrolom vlade tokom proteklih 10 godina, koliko traje građanski rat u toj zemlji, ali njegova vlada retko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Izrael je, međutim, u više navrata priznao da gađa baze Hezbolaha, koji se bori na strani snaga sirijskog predsednika Bašara Asada u građanskim sukobima u zemlji.

BONUS VIDEO: DOSIJE - Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

PADA ODLUKA! Može li Novak Đoković da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala?