SLEDIĆEMO NJEN PRIMER U GODINAMA KOJE DOLAZE: Princ Čarls dirljivim rečima čestitao jubilej kraljici Elizabeti

Novosti online

06. 02. 2022. u 13:48

BRITANSKI princ Carls odao je danas počast svojoj majci, kraljici Elizabeti Drugoj, na 70. godišnjicu njenog stupanja na britanski presto, rekavši da je to prilika da se zemlja ujedini i proslavi njen rad u službi nacije.

СЛЕДИЋЕМО ЊЕН ПРИМЕР У ГОДИНАМА КОЈЕ ДОЛАЗЕ: Принц Чарлс дирљивим речима честитао јубилеј краљици Елизабети

Foto: EPA

Princ Čarls je zahvalio kraljici na njenoj jučerašnjoj izjavi da se nada da će Kamila, supruga prestolonaslednika Čarlsa, postati kraljica supruga kada on bude postao kralj, prenosi Rojters.

- Duboko smo svesni časti koju nam je svojom željom ukazala moja majka. Moja draga supruga je bila moja stalna podrška sve vreme dok smo se zajedno trudili da služimo i podržimo njeno veličanstvo i ljude u našim zajednicama- rekao je princ Čarls.

Poručio je da godina u kojoj se obeležava ovaj jedinstveni jubilej donosi priliku da se svi zajedno okupe "u slavu službe Kraljice, čijim ćemo primerom nastaviti da budemo vođeni u godinama koje dolaze".

U novembru 1947. godine kraljica Elizabeta Druga se udala za Filipa Mauntbatena, bivšeg princa Grčke i Danske, sa kojim ima četvoro dece: prestolonaslednika Čarlsa, princa od Velsa; Anu, kraljevsku princezu; princa Endrua, vojvodu od Jorka i princa Edvarda, grofa od Veseksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)