ŽARIŠTE KOVIDA MEĐU ITALIJANSKIM PARLAMENTARCIMA: Čak 28 pozitivnih poslanika u poslednjih par dana

M. Ostojić - Stalni dopisnik iz Rima

05. 02. 2022. u 02:31

ŠEST dana u osam krugova glasanja u Italiji 1.009 parlamentaraca i predstavnika regiona glasalo je za predsednika Republike da bi na kraju u političkoj nemoći i neslozi izabrali izlazećeg Serđa Matarelu, a potom su svi hteli u aulu na ceremoniju zakletve predsednika ali je usledilo stop za njih 13 pozitivnih na kovid.

ЖАРИШТЕ КОВИДА МЕЂУ ИТАЛИЈАНСКИМ ПАРЛАМЕНТАРЦИМА: Чак 28 позитивних посланика у последњих пар дана

Foto: EPA

Tokom glasanja ulazili su po grupama od 50 poslanika a na ceremoniju zakletve htelo je svih 1.009 tzv. velikih glasača. Mogli su samo iz uslov da budu podvrgnuti testu da se utvrdi da ne bi slučajno u aulu ušao neko ko je pozitivan i s obzirom da se sedi bez distance možda prenese zarazu.

Istinska je sreća da je urađen test, moglo je nastati mnogo veće žarište jer je otkriveno 13 pozitivnih parlamentaraca koji su se vratili kući u izolaciju. Ako se saberu otkriveni u prethodnim danima tokom glasanja, njih još 15, reč je već o opasnom žarištu.

Među pozitivnima su i Mateo Salvini i Vitorio Zgarbi (koji ne veruje brzom testu iako je u izolaciji po sanitarnim pravilima Italije i čeka rezultat molekularnog testa), ima pozitivnih senatora, poslanika i predstavnika regiona, svi su bili pre otkrivanja virusa asimptomatični.

Institucije koje se bave statistikom o širenju kovida opominju da je ovaj podatak veoma značajan za analizu kretanja virusa, jer ako se na njih 1009 urađenih testova među poslanicima našlo 13 pozitivnih u jednom danu znai da na svakih 100 stanovnika ima najmanje jedan pozitivan a da to i ne zna jer je asimptomatičan i širi virus u neznanju, zato se apeluje i dalje na nošenju maske na licu i na distancama.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)