OMIKRON PORAZIO JAPAN I JUŽNU KOREJU: Beleže rekordan broj zaraženih kovidom

Tanjug

02. 02. 2022. u 11:23

JAPAN i Južna Koreja registrovali su u poslednja 24 časa rekordan dnevni broj zaraženih korona virusom. Pre svega zbog visoko prenosive omikron varijante.

ОМИКРОН ПОРАЗИО ЈАПАН И ЈУЖНУ КОРЕЈУ: Бележе рекордан број заражених ковидом

Foto: AP

Broj novih slučajeva kovida-19 u Tokiju je u protekla 24 sata premašio prvi put 20.000, dok se na teritoriji celokupnog Japana broj novozaraženih popeo na rekordnih 91.760.

Tokio je prijavio 21.576 novih slučajeva, čime je premašen prethodni rekord od 17.631 slučaja registrovanog proteklog petka, prenosi agencija Rojters.

Glavni grad Japana i veći deo zemlje su sada pod brojnim ograničenjima da bi se sprečilo širenje virusa, a najnoviji talas infekcija posledica je visoko prenosive omikron varijante.

Glavni sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno izjavio je juče da vlada ne planira da proglasi vanredno stanje, ali da je i dalje na oprezu.

I Južna Koreja beleži rekordan broj zaraženih, pošto je u protekla 24 sata potvrđeno 20.270 novih slučajeva, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Time je ukupan broj zaraženih od početka pandemije porastao na 884.310.

Od kovida je u protekla 24 časa umrlo još 19 ljudi, čime je ukupan broj preminulih u Južnoj Koreji od početka pandemije dostigao 6.787.

BONUS VIDEO:

OVDE SE VODI BORBA ZA ŽIVOTE: Crvena zona kovid bolnice u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?