AMERIČKI MEDIJI: Bajden bi da kontroliše ruske rakete

Tanjug

01. 02. 2022. u 23:36

BELA kuća je obavestila Kremlj da je spremna za razgovore o načinima kojima bi Rusija mogla da proveri da nema ofanzivnih krstarećih raketa „Tomahavk“ stacioniranih u NATO bazama u Rumuniji i Poljskoj, ako bi Moskva bila voljna da podeli sa Vašingtonom slične informacije o raketama u određenim ruskim bazama, prenosi Rojters pisanje agencije Blumberg.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Бајден би да контролише руске ракете

Foto Tanjug/AP

Predlog SAD ima za cilj da ublaži zabrinutost Moskve da bi lanseri u bazama mogli da se koriste za gađanje Rusije, navodi Blumberg pozivajući se na izvore upoznate sa ovim pitanjem.

Jedan izvor je dodao da bi do bilo kakvog sporazuma moglo da dođe tek nakon razgovora SAD sa saveznicima, posebno Poljskom i Rumunijom, i da bi on trebalo da sadrži dogovor o kontroli brojnih ruskih baza u kojima se nalazi kopneno oružje.

Predlog odražava napore SAD da dođu do sporazuma sa Rusijom u pokušaju smirivanja tenzija oko Ukrajine, pošto Moskva, kako navodi Blumberg, gomila trupe na granici sa Ukrajinom, a SAD i drugi NATO saveznici upozoravaju da bi do invazije moglo doći uskoro ako se ne pronađe diplomatski izlaz.

BONUS VIDEO- KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024