BUGARSKI NOVINAR: Zapadna histerija o navodnoj ruskoj invaziji je skretanje pažnje, Ukrajinu i Gruziju neće primiti u NATO

Novosti online

28. 01. 2022. u 23:45

HISTERIJA u medijima o namerama Rusije da izvrši „invaziju“ na Ukrajinu je pokušaj skretanja pažnje sa zahteva koje je Moskva uputila NATO-u, izjavio je novinar, voditelj „Bugarskog nacionalnog radija“ Petar Volgin.

БУГАРСКИ НОВИНАР: Западна хистерија о наводној руској инвазији је скретање пажње, Украјину и Грузију неће примити у НАТО

Foto: Tanjug/AP

-Svet koji je živeo za vreme apsolutne američke hegemonije više ne postoji. Sada postoji svet u kome ravnopravne uloge imaju zemlje poput Rusije, Kine, a SAD se ne mogu ponašati onako kako su se ponašale početkom devedesetih godina, rekao je Volgin u intervjuu za sajt „Pogled“.

Prema njegovim rečima, Moskva shvata da NATO nikada neće pristati na zahtev da povuče snage Alijanse iz pojedinih zemalja, ali će postići nešto drugo: NATO će pristati na zahtev da ne primi ni Ukrajinu ni Gruziju u svoje redove.

-Oni neće moći da ih prihvate, jer bi to zaista značilo rat, uveren je Volgin.

Takođe je prokomentarisao situaciju u kojoj se Bugarska našla. On je obratio pažnju na izjavu premijera Kiril Petkova koji je rekao da je Bugarska napravila svoj izbor 2004. godine kada je ušla u NATO.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!