UPOZORENJE SZO: Omikron nije poslednji soj korona virusa

B.B.

23. 01. 2022. u 13:37

OMNIKRON nije poslednji soj korona virusa, iako se u nekim zemljama beleži broj novozaraženih, upozorila je Maria van Kerkhove, visoka zvaničnica SZO.

УПОЗОРЕЊЕ СЗО: Омикрон није последњи сој корона вируса

Foto: Arhiva

- U mnogim zemljama poput Velike Britanije u kojoj se razvio visok nivo imuniteta stanovništva od infekcije, gde je visoka pokrivenost vakcinacijom, videćete razliku u budućnosti. Nalazite se u drugoj fazi pandemije - navela  je ona za BBC.

Van Kerkhova je ukazala da od 10 milijardi doza vakcina protiv korona virusa koje su do sada primenjene,  tri milijarde ljudi čekaju svoju prvu dozu.

- Još uvek imamo veoma osetljivu populaciju - istakla je ona.  - To je globalni problem, tako da ga moramo tretirati globalnim rešenjima. Pandemija korona virusa neće završiti ovim talasom omikrona i on  nije poslednji soj o kojem ćemo pričati.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!