U UDESU KAMIONA 17 MRTVIH: Teška nesreća u Gani, kamion prevozio eksploziv

Novosti onlajn

21. 01. 2022. u 09:31

NAJMANJE 17 ljudi je stradalo, a 59 je povređeno u zapadnoj Gani u udesu kamiona koji je prevozio eksplozivne supstance za rudnik, saopštila je danas vlada, dodajući da je eksplozija izazvana udesom razorila ceo deo jednog grada.

У УДЕСУ КАМИОНА 17 МРТВИХ: Тешка несрећа у Гани, камион превозио експлозив

Foto: Depositphotos

Nesreća se dogodila juče oko podne u mestu Apijaste nedaleko od Bogosa, rudarskog mesta na zapadu, oko 300 kilometara zapadno od Akre, glavnog grada te zapadnoafričke zemlje bogate u rudnim resursima.

Prema prvim saznanjima, udes u kome su učestvovali kamion koji je prevozio eksplozivni materijal za rudarsku kompaniju, motocikl i treće vozilo, dogodio se blizu električnog trasformatora što je dovelo do eksplozije, rekao je ministar informisanja Kodžo Opong Nkrumah u saopštenju objavljenom noćas.

On je rekao da je u 17 sati juče potvrđeno 17 mrtvih i 59 povređenih. Od 59 povređenih njih 42 je zbrinuto u zdravstvenim centrima, a neke od tih osoba su u kritičnom stanju, rekao je ministar.

Sve bolnice u okruženju mobilisane su da zbrinu povređene osobe, a aktiviran je i plan evakuacije za prevoz osoba u kritičnom stanju u bolnice u glavnom gradu Akri, navela je vlada.

Da bi se izbegla druga eksplozija zajednički tim policijskih i vojnih stručnjaka za eksplozije poslat je na mesto nesreće da ispita situaciju i uvede bezbednosne mere, dodato je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

( Kurir )

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOVID 19 U RUSIJI USKORO SEZONSKA EPIDEMIJA: Pandemija se završava, ali virus nije nestao