NEĆEMO ZATVARATI OČI: Rusija upozorava na gomilanje NATO snaga kod Belorusije

Tanjug

18. 01. 2022. u 22:06

U JEKU rastuće tenzije sa SAD i NATO savezom, u očekivanju bezbednosnih garancija Zapada, zvanična Moskva je poručila da "neće zatvarati oči pred gomilanjem NATO snaga predvođenih SAD u blizini Belorusije".

НЕЋЕМО ЗАТВАРАТИ ОЧИ: Русија упозорава на гомилање НАТО снага код Белорусије

Foto Novoe vremja. RU

Ruski ambasador u Belorusiji Boris Grizlov rekao je danas za TASS da je "jasno da se ne zaustavlja gomilanje snaga i vojnih resursa NATO ispred naših vrata".

Ruski dioplomata je podsetio da su dodatne snage NATO i teško naoružanje razmešteni duž poljsko-beloruske granice još tokom migrantske križe u Belorusiji.

Grizlov je upozorio da takve akcije NATO i zapadnih partnera "naravno, ne prolaze neopaženo" i dodao da Rusija i Belorusija pažljivo pristupaju zaštiti svojih granica i redovno organizuju zajedničke rusko-beloruske vazdušne patrole "bombarderima tipa TU-22M3 dalekog doleta, višenamenskim lovcima tipa SU-30SM i drugim letelicama ratnih vazduhoplovstava dve zemlje".

Ambasador Rusije u Minsku je primetio da zapadne države po pravilu tumače kao pretnju bilo kakve zajedničke vojne manevre Moskve i Minska.

- Izvođenjem vojnih vežbi do savršenstva, oružane snage Rusije i Belorusije su jasno i koherentno pokazale da su vrhunski obučene, ali nakon manevara su se vratile u kasarne, svojim redovnim obavezama - rekao je ambasador Rusije u Belorusiji Boris Grizlov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOVID 19 U RUSIJI USKORO SEZONSKA EPIDEMIJA: Pandemija se završava, ali virus nije nestao