NE OČEKUJEM DA ĆE DA ME UHAPSE: Porošenko najavio - Vraćam se u Ukrajinu

Tanjug

16. 01. 2022. u 22:22

BIVŠI ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da se vraća u Ukrajinu da bi se borio protiv optužbi za izdaju, iako ih smatra politički motivisanim, jer veruje da je borba protiv njih deo njegove odbrane nacionalnog jedinstva.

НЕ ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ДА МЕ УХАПСЕ:  Порошенко најавио - Враћам се у Украјину

Foto: Tanjug AP

Porošenko je govorio danas na konferenciji za novinare u Varšavi pred sutrašnji put iz glavnog grada Poljske za Kijev, u Ukrajinu, gde će se suočiti sa optužbama na sudu, preneo je AP. Tužilac je naveo da se Porošenko, jedan od najbogatijih ukrajinskih privrednika, bavio prodajom velikih količina uglja kojim je pomogao finansiranje separatista koje podržava Rusija u istočnoj Ukrajini.

Kijevski sud je već zamrzao Porošenkovu imovinu u okviru istrage vezane za optužbu za veleizdaju. Porošenko insistira da je nevin.

- Vratiću se u Ukrajinu da se borim za Ukrajinu - rekao je Porošenko, dodajući da smatra da se bori protiv politički motivisanih optužbi, koje su deo njegove patriotske borbe za naciju.

Na novinarsko pitanje da li očekuje da će biti uhapšen po povratku kući, odgovorio je:

- Definitivno ne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)