ZAHTEV PRINCA ENDRUA ODBIJEN! Sudiće mu se za seksualno zlostavljanje maloletnice

Tanjug

12. 01. 2022. u 18:26

AMERIČKI sudija odbio je ponudu britanskog princa Endrua da odbaci tužbu Virdžinije Đufre kojom se vojvoda od Jorka optužuje da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i da je podvodio pokojni finansijer Džefri Epštajn.

ЗАХТЕВ ПРИНЦА ЕНДРУА ОДБИЈЕН! Судиће му се за сексуално злостављање малолетнице

FOTO: Printskrin Youtube/ESClad

Luis Kaplan, sudija okužnog suda na Menhetnu obrazložio je svoju odluku uz argumentaciju da je preuranjeno razmatrati prinčeve zahteve da ospori tvrdnje Virdžinije Đufre da ju je Endru maltretirao i namerno izazivao njenu emocionalnu uznemirenost, iako će mu to biti dozvoljeno tokom sudskog procesa, prenosi Rojters.

Sudija Kaplan je rekao da je takođe prerano da se odlučuje o tome da li je namera Virdžinije Đufre i Epštajna bila da oslobode odgovornosti ljude poput Endrua iz nagodbe u procesu koji je 2009. godine Đufreova pokrenula protiv pokojnog finansijera.

Odluka sudije sa Menhetna otvara put da se slučaj koji je pokrenula Đufreova protiv princa Endrua nastavi na suđenju koje bi, prema rečima američkog sudije, moglo da počne krajem ove godine.

Advokati britanskog princa i Đufreove nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

BONUS VIDEO: LEGENDA NA TRONU - Pre 68 godina pred tv-kamerama krunisana je kraljica Elizabeta Druga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)