NOVE MERE U ITALIJI: Kovid propusnice neophodne za ulazak u hotele, restorane, javni prevoz

Tanjug

10. 01. 2022. u 13:26

U ITALIJI su od danas na snazi nova ograničenja protiv koronavirusa koja utiču na putovanja.

НОВЕ МЕРЕ У ИТАЛИЈИ: Ковид пропуснице неопходне за улазак у хотеле, ресторане, јавни превоз

Foto: EPA

Osobe moraju dokazati da su vakcinisane ili da su preležale koronu za posetu hotelima, kongresnim centrima i restoranima, kao i za ulazak u žičare i lokalni i međugradski prevoz.

Turisti iz EU mogu koristiti QR kodove svojih kovid-potvrda za kretanje po Italiji.

Savet ministara na čelu sa premijerom Mariom Dragijem mere je odobrio krajem prošle godine. Time se uvode strožija ograničenja u svakodnevnom životu, posebno za nevakcinisane, jer za mnoga mesta više nije dovoljan negativan test na koronavirus.

Novo pravilo o dokazivanju statusa virusa sada se primenjuje i na timske sportove. Tako fudbaleri, na primer, moraju da budu vakcinisani ili da su preležali kovid ako žele da igraju.

U državi s oko 60 miliona stanovnika nedavno je zabeležen nagli porast broja novozaraženih koronavirusom, podseća Hina.

Poslednja sedmodnevna stopa incidencije bila je rekordna, s 1669 novih infekcija na 100.000 ljudi u celoj zemlji.

U ponedeljak je ponovno počela školska nastava u većini od 20 regija nakon zimskih praznika. Neki stručnjaci i političari strahuju da će mnogi razredi uskoro morati da pređu na učenje na daljinu zbog velikog broja zaražene dece.

U železničkom saobraćaju zbog velikog broja zaraženog osoblja očekuje se otkazivanje železničkih linija.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!