(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POLICAJAC ZAPALIO ČOVEKA TEJZEROM: NJujorčanin preminuo dva meseca posle incidenta

P. Z. S. / rt.com

08. 01. 2022. u 21:49

KANCELARIJA državnog tužioca Njujorka objavila je snimak čoveka koji se zapalio nakon što ga je policija “šokirala” tejzerom, u okviru istrage o njegovoj smrti skoro dva meseca nakon incidenta.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПОЛИЦАЈАЦ ЗАПАЛИО ЧОВЕКА ТЕЈЗЕРОМ: Њујорчанин преминуо два месеца после инцидента

Foto printskrin New York Attorney General’s office


Na snimku nadzora od 30. oktobra objavljenom u petak, 29-godišnji Džejson Džons se može videti kako se ponaša agresivno u policijskoj stanici u Ketskilu u Njujorku. Nakon što je zurio u dva policajca i okrenuo vrat u stranu, Džons je skinuo odeću, bacio čizmu na sto i viknuo na osoblje.

Džons se tada mogao videti kako poliva glavu sredstvom za dezinfekciju ruku i kako se približava policajcima, što je navelo jednog policajca da ispali svoj tejzer. Džons se odmah zapalio dok se činilo da je pištolj za omamljivanje reagovao sa zapaljivim sredstvom za dezinfekciju, a Džons je mlatarao okolo sa zapaljenom glavom dok su se policajci povlačili u drugu prostoriju.

(Uznemirujući video)

Džonsova glava je nastavila da gori nekoliko sekundi pre nego što je policajac istrčao iz sobe i pokušao da mu pomogne, dok je Džons pokušao da zgrabi policajca. Iako teško opečen, Džons je nastavio da hoda po prostoriji skoro 20 minuta pre nego što su ga medicinski zvaničnici odneli na bolničkim nosilima na lečenje.

Prema kancelariji državnog tužioca, Džons je preminuo u bolnici 15. decembra - skoro dva meseca nakon incidenta. Uzrok njegove smrti još nije otkriven.

Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms objavila je snimak javnosti u petak „kako bi povećala transparentnost i ojačala poverenje javnosti u ova pitanja“, iako je insistirala da objavljivanje „nije izraz bilo kakvog mišljenja o krivici ili nevinosti bilo koje strane.”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)