ZAPADNJACI MRMLJAJU, VREĐA IH SOPSTVENA NEMOĆ: Zaharova o intervenciji u Kazahstanu, uputila urnebesnu poruku Amerikancima

Novosti online

08. 01. 2022. u 21:31

MIROVNjACI ODKB upućeni su u Kazahstan po svim pravilima, tek nakon što su iscrpljene sve unutrašnje političke metode rukovodstva te zemlje, rekla je Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, za jutjub kanal "Solovjev lajv".

ЗАПАДЊАЦИ МРМЉАЈУ, ВРЕЂА ИХ СОПСТВЕНА НЕМОЋ: Захарова о интервенцији у Казахстану, упутила урнебесну поруку Американцима

Foto: Belarusian Defense Ministry Press Service via AP/Jutjub/ Metametrica

- Jasna, apsolutno pravna reakcija na takođe pravnu žalbu legalno izabranog predsednika Kazahstana - rekla je Zaharova.

Zaharova je objasnila da je misija ODKB poslata u Kazahstan tek nakon što su iscrpljene unutrašnje političke metode, i dodala da se ta zemlja suočava sa "spoljnom pretnjom".

- Teza da se odvija neka priča protivna pravu ne stoji. Naši zapadni partneri mrmljaju, predstavljaju se u neprofesionalnom, pogubnom svetlu, i protivreče jedni drugima. Imam osećaj da i vređa njihova apsolutna nemoć - rekla je ona.

- Ova bezobrazna uvreda Entonija Blinkena, ona pokazuje apsolutni nedostatak argumenata i potpuni neuspeh u smislu razvijanja političke pozicije po ovom pitanju - rekla je Zaharova komentarišući izjavu visokog američkog zvaničnika.

Ranije je visoki zvaničnik američke administracije na sastanku rekao da SAD na predstojeće pregovore sa Ruskom Federacijom idu "sa osećajem realizma, a ne sa osećajem optimizma".

- Neka se na neki način razvesele - kratko je poručila Zaharova.

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu