ŠPIJUNSKI DRON PAO KOD ZGRADE OBAVEŠTAJACA: Bio u izviđačkoj misiji, sumnjaju na neprijateljsku državu i teroriste

Novosti online

25. 12. 2021. u 19:08

MISTERIOZNA bespilotna letelica se srušio u blizini glavnog sedišta iračke Nacionalne obaveštajne službe (INIS) u okrugu Mansur u iračkoj prestonici Bagdadu.

ШПИЈУНСКИ ДРОН ПАО КОД ЗГРАДЕ ОБАВЕШТАЈАЦА: Био у извиђачкој мисији, сумњају на непријатељску државу и терористе

Foto AP

Dron, navodno mali kvadrokopter, srušio se na manje od 1.500 metara od sedišta INIS-a kao rezultat tehničkog kvara, prema dostupnim informacijama. Lokalni izvori su saopštili da je dron poleteo iz okruga Hartija, jugoistočno od Mansura. Reporter RT-a iz Bagdada rekao je da se dron srušio dok je obavljao izviđačku misiju.

Cilj misije je verovatno bio štab INIS-a. Za sada, još uvek nije jasno ko je lansirao dron i zašto. Proiranske snage možda stoje iza drona, ali i izraelska obaveštajna služba koja je koristila slične male bespilotne letelice u tajnim operacijama u Iranu i Libanu u prošlosti.

Takođe je verovatno da su dron lansirale ćelije ISIS-a jer je INIS uglavnom aktivan protiv te terorističke grupe. Situacija u Bagdadu je i dalje nestabilna. Pre oko nedelju dana, raketni napad je izvršen na američku ambasadu u dobro utvrđenoj Zelenoj zoni.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)