ŠALA RUSKOG GENERALA IZAZVALA PANIKU U SAD: Vašington počeo da planira evakuaciju osoblja iz Kijeva

S. R.

28. 12. 2021. u 16:48

ŠALA ruskog generala Jevgenija Bužinskog o vojnoj taktici Ruske Federacije, koju je izrekao u intervjuu američkim medijima, izazvala je pometnju u Vašingtonu.

ШАЛА РУСКОГ ГЕНЕРАЛА ИЗАЗВАЛА ПАНИКУ У САД: Вашингтон почео да планира евакуацију особља из Кијева

Foto: Printskrin Rusija 1

- Ne tako davno sam dao intervju uglednoj američkoj publikaciji i neuspešno se našalio kada su mi dosađivali pitanjima o napadu na Ukrajinu. Kažem im: „Mi Rusi imamo takvu osobinu da ako krenemo nećemo stati dok ne zauzmemo prestonicu." Nakon toga u američkoj štampi nastao je takav haos da su rekli da "ruski general preti da će zauzeti Kijev". Sutradan su na najvišem nivou rekli da su spremni da evakuišu svoje osoblje iz Kijeva. Da li ih je moja neuspela šala uplašila ili šta? Mada su i sami već toliko pametovali sa pretnjama ofanzivom da će se plašiti svakog pokreta. Moja nevina fraza je verovatno postala neka vrsta katalizatora - primetio je Bužinski na TV Rusija 1 ne skrivajući sarkazam.

General je takođe nazvao potpunim apsurdom medijsku kampanju SAD o ruskoj ofanzivi.

- Svaki stručnjak koji se manje-više razume u vojne poslove shvatiće da ni u teoriji grupisanje trupa koje se nalazi na skoro 500 kilometara od ukrajinske granice neće biti dovoljno za zauzimanje Ukrajine - smatra Bužinski.

BONUS VIDEO: BRITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina