ŠOJGU ODUŠEVIO CELU RUSIJU: Siromašni dečak imao samo jednu želju, Putinov general odmah dao naređenje (VIDEO)

Novosti online

28. 12. 2021. u 14:31

MINISTAR odbrane Sergej Šojgu ispunio je novogodišnju želju siromašnog dečaka u okviru novogodišnje akcije "Drvo želja".

ШОЈГУ ОДУШЕВИО ЦЕЛУ РУСИЈУ: Сиромашни дечак имао само једну жељу, Путинов генерал одмах дао наређење (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Šojgu je sa jelke "ubrao" želju Kirila Ušakova iz sela Gorohovca, koji je zamolio da leti vojnim helikopterom i poseti vojni aerodrom.

Dečakov san su ostvarili piloti eskadrile Zapadnog vojnog okruga, nakon čega su Kiril i njegova sestra Alisa došli na aerodrom Semjazino u Vladimiru, gde im je ispunjena želja.

Šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev je potom izvestio Šojgua da je naređenje malog Kirila ispunjeno.

- Kiril je na aerodromu i spreman je da sa vama podeli svoje utiske - rekao je Mizincev.

Dečak je putem video-poziva rekao ministru da je leteo helikopterom, gledao borbene avione, jeo ukusnu hranu u pilotskoj menzi i dobio poklone od vojnika. On je potom izrazio želju da ponovo leti, na šta mu je Šojgu obećao da će mu ispuniti i tu želju, ali mu je ponudio da na drugi let povede i roditelje.

- Dobar vam let! Srećna vam Nova godina! Želim vam puno zdravlja i sve najbolje - rekao je Šojgu dečaku.

"Božićno drvo želja" organizovao je Sveruski dobrotvorni projekat "Sanjaj sa mnom". Inicijativu je podržao predsednik Vladimir Putin.

Uoči Nove godine, predstavnici vlasti, biznismeni i predstavnici javnih preduzeća ostvaruju snove dece sa smetnjama u razvoju i iz siromašnih porodica. Akcija se održava četvrti put, a ovo je prvi put da u njoj učestvuje Ministarstvo odbrane. Prema rečima organizatora, za četiri godine je ispunjena čak 21 hiljada želja.

BONUS VIDEO: Tamara Bakić - Manekenka koja je obeležila jednu eru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)