RUSKO MINISTARSTVO: Lažni su navodi da EU traži 290 milijardi evra kompenzacije od Rusije

Novosti online

26. 12. 2021. u 22:24

RUSIJA planira da brani svoja pravila za nabavke u okviru procedura koje su na snazi u Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), saopštila je pres služba ruskog Ministarstva za ekonomski razvoj, objasnivši da informacije o zahtevu od 290 milijardi evra nisu tačne.

РУСКО МИНИСТАРСТВО: Лажни су наводи да ЕУ тражи 290 милијарди евра компензације од Русије

Foto D. Dozet

-Zahtevi Evropske unije svode se na ukidanje ili modifikaciju određenih mera Ruske Federacije, za koje EU smatra da krše pravila STO. Evropska unija sa 290 milijardi evra procenjuje rusko tržište nabavki, a ne štetu prouzrokovanu Uniji. Štaviše, pravila STO ne podrazumevaju ‘isplatu’ nikakvih kompenzacija, objasnili su u Ministarstvu.

U Ministarstvu su dodali da je Rusija u okviru svojih ranijih konsultacija sa EU, „Evropskoj uniji dostavila detaljna objašnjenja u vezi sa potpunom usklađenošću ovih mera sa obavezama Rusije prema STO. Svoja pravila za nabavke ćemo štititi u okviru odgovarajućih sudskih procedura“, istakli su u Ministarstvu.

Ranije su mediji preneli da je Evropska unija podnela žalbu STO, zahtevajući od Rusije 290 milijardi evra u vezi sa uvođenjem politike zamene uvoza.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!