"MEŠAJU SE U POSLOVE RUSIJE I KINE" Šta je Si Đinping danas poručio Vladimiru Putinu

Novosti online

15. 12. 2021. u 14:12

POJEDINE zemlje, pod izgovorom da štite demokratiju i ljudska prava, mešaju se u poslove Kine i Rusije, stoga Peking i Moskva treba da ulažu više zajedničkih napora kako bi zaštitili svoje interese, izjavio je predsednik Kine Si Đinping tokom razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, saopšteno je u Pekingu.

МЕШАЈУ СЕ У ПОСЛОВЕ РУСИЈЕ И КИНЕ Шта је Си Ђинпинг данас поручио Владимиру Путину

Foto: Profimedia

- Danas se pod izgovorom "demokratije" i "ljudskih prava" određene snage u svetu samovoljno mešaju u unutrašnje poslove Kine i Rusije, grubo gazeći međunarodno pravo i opštepriznate norme međunarodnih odnosa. Kina i Rusija treba da preduzimaju više zajedničkih akcija kako bi još efikasnije štitile interese dve zemlje u sferi bezbednosti - rekao je kineski lider, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Predsednik Kine takođe je pozvao da se poveća saradnja Pekinga i Moskve u oblasti obnovljivih i alternativnih izvora energije, kao i u sferi nuklearne energije.

Takođe je saopštio da Kina namerava da produbi saradnju sa Rusijom u sferi razvoja vakcina, lekova i testova na virus koronu.

Kako je ranije saopštio pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, onlajn razgovor predsednika Kine i Rusije trajao je oko sat i po. Lideri su razgovarali o svim važnim problemima kako u bilateralnim odnosima, tako i o međunarodnoj agendi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri