"ČUVAR AL-AKSE" NA SLOBODI: Palestinski islamista na slobodi posle 16 meseci u izraelskim zatvorima (VIDEO)

Tanjug

14. 12. 2021. u 00:09

LIDER Palestinskog islamskog pokreta 1948. Raid Salah, poznat kao Čuvar Al-Akse, pušten je na slobodu posle 16-mesečne kazne u izraelskim zatvorima, javlja Anadolija.

ЧУВАР АЛ-АКСЕ НА СЛОБОДИ: Палестински исламиста на слободи после 16 месеци у израелским затворима (ВИДЕО)

Foto: Printksrin

Desetine ljudi dočekalo ga je ispred izraelskog zatvora Megido iz kojeg je oslobođen.

Salaha su stotine Palestinaca dočekale na ulazu u grad Um Al-Fam gde živi.

Salah je kazao da je vreme provodio u samici, ali i odvojen od ostalih zatvorenika.

Izraelski sud ga je na ročištu 24. novembra 2019. godine proglasio krivim za četiri krivična dela, ali tada mu nije izrečena zatvorska kazna.

Izrael je u novembru 2015. godine doneo zabranu za delovanje Palestinskog islamskog pokreta i proglasio ga protivzakonitim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAMP ISPRED SUDA NA MENHETNU: Nije mi dozvoljeno da govorim