POTVRĐENO: Preminuo pacijent kod kojeg je bio potvrđen omikron soj korone

Tanjug

13. 12. 2021. u 12:47

U Velikoj Britaniji je zabeležen prvi smrtni slučaj od posledica omikron soja korona virusa, saopštio je danas premijer te zemlje Boris Džonson.

ПОТВРЂЕНО: Преминуо пацијент код којег је био потврђен омикрон сој короне

Foto: Depositphotos

- Nažalost, omikron dovodi do hospitalizacije i, nažalost, potvrđeno je da je najmanje jedan pacijent, koji je bio zaražen omikronom, preminuo - rekao je Džonson tokom posete klinici za vakcinaciju u blizini Padingtona, prenosi Skaj njuz.

Britanske vlasti su ranije danas saopštile da se omikron soj korona virusa širi "neverovatnom brzinom" i da sada čini oko 40 odsto infekcija u Londonu, zbog čega bi građani trebalo da dobiju buster dozu.

Džonson je juče najavio ubrzanje programa za davanje dodatnih doza vakcina.

- Svi koji ispunjavaju uslove, stariji od 18 godina, imaće priliku da dobiju buster doze u Engleskoj pre Nove godine - rekao je Džonson.

BONUS VIDEO:

BORBA PROTIV KORONE: Počelo opremanje Kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)