TRAŽE 100 MILIONA DOLARA: Roditelji dečaka koji je ranjen u pucnjavi u školi u Mičigenu tuže školu

Novosti online

10. 12. 2021. u 00:19

RODITELjI dečaka koji je ranjen tokom pucnjave u školi u Mičigenu prošle nedelje, odlučili su da tuže osoblje srednje škole i lokalne zvaničnike jer su se ponašali nepromišljeno.

ТРАЖЕ 100 МИЛИОНА ДОЛАРА: Родитељи дечака који је рањен у пуцњави у школи у Мичигену туже школу

Foto: Profimedia

Tužbu su podneli Džefri i Brendi Franc, roditelji Rajlija Franca koji je u pucnjavi pogođen u vrat. Oni traže odštetu od 100 miliona dolara, prenosi Si-En-En.

Džejms i Dženifer Krambli, roditelji tinejdžera Itana Kramblija (15) koji u pucnjavi ubio četvoro učenika u srednjoj školi Oksford u Mičigenu, izjasnili su se u subotu da nisu krivi.

Oni su uhapšeni u Detroitu nakon što je američka policija izdala poternicu i ponudila novčanu nagradu za informacije o njima. Pronađeni su nenaoružani kako se skrivaju u skladištu posle anonimne dojave osobe koja je videla i prepoznala njihov automobil.

Tinejdžer se prvi put pojavio pred sudom u sredu i izjasnio se da nije kriv.

Okružna tužiteljka Karen Mekdonald je na konferenciji za novinare iznela dokaze o zabrinjavajućoj poruci koju je dečak Itan Krambli nacrtao nekoliko sati pre pucnjave, a zbog koje su njegovi roditelji pozvani u školu.

- Iako je 15-godišnjak bio taj koji je ušao u srednju školu i povukao okidač, i drugi su tome doprineli - rekla je Mekdonald, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Foto Detroit polis

Roditelji Itana Kramblija

 

Crtao pištolj i metak, "svuda je krv"

Tinejdžer je, naime, bio sa svojim ocem kada je kupio pištolj 26. novembra, te je posle toga objavio fotografije pištolja na društvenim mrežama napisavši: "Upravo sam dobio svog novog lepotana." Njegova majka je takođe na internetu pisala kako testira novo oružje sa svojim sinom.

Kada je nastavnik nekoliko dana pre pucnjave video da Itan za vreme časa istražuje razne vrste oružja, u školu su bili pozvani njegovi roditelji. Međutim, nisu se pojavili niti odgovorili na poziv. Majka je svom sinu poslala poruku u kojoj stoji kako "nije ljuta na njega, ali da mora da nauči kako da ga ne uhvate".

Pre pucnjave dva nastavnika u školi prijavila su da se Itan nedolično ponašao, a jedan od incidenata koje je izazvao dogodio se nekoliko sati pre pucnjave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)