ZABRANA RADA NEVAKCINISANIM LEKARIMA? Najavljene nove mere u Austriji

Tanjug

08. 12. 2021. u 08:41

U DEBATU oko uvođenja obavezne vakcinacije za stanovništvo Austrije sada se uključila i Lekarska komora koja za svoje članove traži rigoroznu meru.

ЗАБРАНА РАДА НЕВАКЦИНИСАНИМ ЛЕКАРИМА? Најављене нове мере у Аустрији

Foto Ž. Knežević

Lekarska komora Austrije traži od austrijske vlade da kovid 19 vakcinu zakonski ustanovi kao "obavezni preduslov" za rad lekara.

Predsednik Lekarske komore Tomas Sekeres dalje smatra da ateste o izuzimanju od obavezne vakcinacije izdaju samo lekari u državnoj službi.

- Bilo bi za nas prihvatljivo da ateste izdaju kontrolni lekari u službi Zdravstvenog osiguranja - dodao je on, ukazujući da širenje straha i dezinformacija trenutno ne dozvoljava normalno izdavanje atesta.

Potpredsednik Lekarske komore nadležan za lekare koji imaju svoje ordinacije Johanes Štajnhart ističe da su lekari u aktuelnoj situaciji izloženi snažnom pritisku, i dodaje da je agresivnost podstaknuta od strane pojedinih političkih grupacija.

Što se tiče lekara koji odbijaju vakcinaciju, to je, prema njima, isto kao da su odlučili da se izbrišu sa spiska lekara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu