RECEPT ZA SNIŽAVANJE NAPETOSTI U UKRAJINI: Samo da Kijev odustane od upotrebe sile

Novosti onlajn

06. 12. 2021. u 21:15

NAPETOST oko Ukrajine može biti prevaziđena samo ako Kijev odustane od ideje da problem Donbasa reši silom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, napominjući, da će tema Ukrajine biti razmatrana tokom razgovora predsednika Vladimira Putina sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom.

РЕЦЕПТ ЗА СНИЖАВАЊЕ НАПЕТОСТИ У УКРАЈИНИ: Само да Кијев одустане од употребе силе

Zelenski u Dombasu, Foto AP

- Čuli smo izjavu američkog predsednika da ide na video konferenciju sa konkretnim predlogom za Ukrajinu, najverovatnije, on ima u vidu predlog za rešavanje ukrajinske krize. To je važno. Mislim da će predsednik Putin sa velikim interesovanjem saslušati te predloge i biće jasnije koliko oni mogu da smanje napetost - rekao je Peskov.

On je dodao da se napetost može smanjiti samo na jedan način: videti na koji način se može zaštititi od potencijalnih namera Kijeva da problem u Donbasu reši silom.

Peskov je obratio pažnju na „agresivnu i neprijateljsku retoriku koja potiče od evropskih prestonica“ i Vašingtona na temu situacije u Ukrajini.

- Vidimo kako namerno cure informacije u zapadnim medijima, kako mi kažemo, anglosaksonskim medijima, koje imaju određeni cilj. Oni objavljuju različite planove za navodno planiranu invaziju Rusije na Ukrajinu - dodao je portparol Kremlja.

Kako je podsetio Peskov, Putin ima „apsolutno jasan stav” da treba pokrenuti pregovore o sistemu garancija koje „ne mogu biti jednostrane”.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili