AMERIKA UVODI SANKCIJE NORVEŠKOJ? Ruski senator ocenjuje: "Stići će odgovor zbog NATO trupa"

Novosti onlajn

03. 12. 2021. u 14:29

PREDSEDNIK Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarev smatra da postoji mogućnost da Amerika uvede sankcije Norveškoj zbog izjave o ograničavanju kretanja snaga NATO-a kod ruskih granica.

АМЕРИКА УВОДИ САНКЦИЈЕ НОРВЕШКОЈ? Руски сенатор оцењује: Стићи ће одговор због НАТО трупа

Foto: AP

- Sjedinjene Američke Države na svaki mogući način se suprotstavljaju takvim demarševima svojih saveznika iz vojnog bloka. Nije isključeno da će i Norveška dospeti pod neke sankcije Amerikanaca i njihovih satelita. Ali trend je očigledan: evropske članice NATO-a su protiv zaoštravanja odnosa sa Rusijom i taj trend će jačati kako Sjedinjene Američke Države budu gubile vlasti i autoritet kako u vojnoj sferi, tako i u svetskoj politici - ističe Bondarev.

Kako je dodao, Ministarstvo spoljnih poslova Norveške protivi se aktivnom kretanju NATO saveznika u blizini ruskih granica, jer za Norvešku nije od koristi niti joj je potreban sukob sa Rusijom.

Ranije je ministarka spoljnih poslova Norveške Aniken Huitfeld izjavila da se nova vlada zemlje zalaže za ograničavanje kretanja saveznika NATO-a u blizini granica Rusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka