BOMBARDOVANI OBJEKTI HUTA: Saudijska koalicija izvela žestok napad, oboren dron (VIDEO)

Novosti online

02. 12. 2021. u 17:09

U IZJAVAMA koje je podelila Saudijska novinska agencija, koalicija je otkrila da je gađala dva skladišta u prestonici Sani, koja su Huti koristili kao centre za snabdevanje i skladišta oružja, kao i radionice za dronove i rakete u severnoj provinciji Sada, u srcu pokreta Huta.

БОМБАРДОВАНИ ОБЈЕКТИ ХУТА: Саудијска коалиција извела жесток напад, оборен дрон (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Preduzeli smo mere predostrožnosti da poštedimo civile i civilnu imovinu od kolateralne štete - saopštila je koalicija.

Jemenski izvori, uključujući pro-hutsku televiziju Al-Masira News, nisu prijavili žrtve tokom vazdušnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na Sanu i Sadu.

Dan ranije, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom presrela je bespilotnu letelicu koju su lansirali Huti, uništila čamac koji je uhvaćen u zamku a koji je opremila grupa i napala bazu protivvazdušne odbrane Međunarodnog aerodroma Sana.

Sa druge strane, Huti su oborili borbeni dron koalicije iznad severnog Jemena.

Pokušaji koalicije predvođene Saudijskom Arabijom da odvrati i zastraši Hute čistom silom verovatno neće prestati uskoro. Uprkos pritisku bez presedana, Huti će verovatno uzvratiti udarac. Grupa je preživela i gore situacije u poslednjih šest godina.

(SrbijDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna