REKLI ŠTA MISLE: Švajcarci na refrendumu podržali kovid propusnice

Tanjug

28. 11. 2021. u 17:39

ŠVAJCARCI su danas dali jasnu podršku zakonu koji je uveo sistem da samo ljudi koji poseduju posebne kovid-19 propusnice, koje dobijaju oni koji su vakcinisani, oporavili su se od virusa korona ili su negativni na test na koronu, mogu da posećuju restorane i barove i prisustvuju javnim skupovima.

РЕКЛИ ШТА МИСЛЕ: Швајцарци на рефрендуму подржали ковид пропуснице

Foto EPA`

Prema konačnim rezultatima, 62 odsto glasača je podržalo zakon, koji je već na snazi, preneo je AP.

Glasanjem o "zakonu o kovid-19'''' Švajcarci su podržali i pružanje finansijske pomoći radnicima i kompanijama pogođenim pandemijom, u trenutku kada se Švajcarska kao i mnoge druge nacije u Evropi suočava sa velikim porastom novozaraženih.Švajcarska federalna vlada, za razliku od drugih država, nije odgovorila uvođenjem novih restriktivnih mera.

Od 26 kantona samo dva su glasala protiv zakona, a reč je o konzervativnim, ruralnim kantonima na istoku Švajcarske.

Odziv birača je bio 65,7 odsto, što je neuobičajeno visoka cifra u zemlji koja održava referendume nekoliko puta godišnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...