RUSI OBUČAVAJU SIRIJSKE VOJNIKE: Drevne zidine Palmire ponovo se tresu od eksplozija granata dok dolinom odzvanja štektanje mitraljeza (VIDEO)

Novosti online

24. 11. 2021. u 23:04

DREVNE zidine Palmire ponovo se tresu od eksplozija – jurišna četa sirijske vojske održava vežbe u podnožju tvrđave gde su nedavno vođene žestoke borbe sa teroristima, prenosi televizija „Zvezda“.

РУСИ ОБУЧАВАЈУ СИРИЈСКЕ ВОЈНИКЕ: Древне зидине Палмире поново се тресу од експлозија граната док долином одзвања штектање митраљеза (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Zadatak vojnika je da isteraju uslovnog protivnika iz utvrđenog područja. Nakon što je jedinica naišla na minu, na scenu stupaju demineri koji analiziraju svaku neravninu. Od njihove pažnje zavisi na desetine života. Stručnjak za eksplozive je detonira i oslobađa put.

Dok pešadija nastavlja kretanje duž fronta, sa bočnih strana prilaze borbeni kamioneti sa teškim mitraljezima i protivavionskim sistemima.

Prva linija zauzima položaj za napad. U ovoj fazi vojnici stupaju u otvoreni sukob sa uslovnim teroristima. NJihov zadatak je da uguše „neprijatelja“ koristeći sve vrste oružja. Prema zamislu vežbi, „protivnička“ artiljerija otvara paljbu na pešadiju.

Međutim, obaveštajci daju rezultate. Artiljerija dobija podatke o kamufliranim tačkama sa teškim naoružanjem „terorista“. Na scenu stupaju minobacači. NJihovi minobacači kalibra 120 milimetara imaju domet osam kilometara.

Od momenta dobijanja koordinata mete do paljbe prolazi svega par minuta. Sklonište uslovnih terorista razbijeno je na paramparčad. Sve mete su pogođene.

-Hvala našim ruskim prijateljima što nam pomažu u pripremi. I mi imamo iskusne borce, ali ne takve kao Rusi, rekao je oficir sirijske vojske Naseh al Hoder.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: PREDSTAVLJENO BORBENO VOZILO "LAZANSKI": Otvoren Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA