POBEGLI SU IZ BUKTINJE: Ovako se spasilo sedmoro putnika iz zapaljenog autobusa

Tanjug

24. 11. 2021. u 00:43

SEDMORO preživelih u nesreći autobusa, u kojoj je poginulo najmanje 46 osoba, iskočilo je kroz prozor i tako se spaslo nakon što se vozilo zapalilo na putu u Bugarskoj.

ПОБЕГЛИ СУ ИЗ БУКТИЊЕ: Овако се спасило седморо путника из запаљеног аутобуса

Foto: Profimedia

Sedmoro ljudi, četiri muškarca i tri žene, svi s opekotinama, uspelo je da iskoči iz zapaljenog vozila i tako preživi nesreću na auto-putu jugozapadno od bugarske prestonice Sofije.

Nesreća se dogodila kad je autobus makedonske agencije "Besa transa", koji je bio krcat uglavnom makedonskim turistima, udario u 3 ujutro u barijeru na auto-putu Sofija—Blagojevgrad i zapalio se. Autobus se vraćao iz Istanbula u Severnu Makedoniju, a među poginulima je dvanaestoro dece.

Razmere nesreće izazvale su šok i tugu u Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, gde je proglašena trodnevna nacionalna žalost, a makedonski premijer Zoran Zaev opisao je nesreću kao "užasavajuću".

- Posetio sam povređene u bolnici u Bugarskoj. Srce mi se slomilo kada sam čuo plač oca koji je izgubio dete - rekao je Zaev za Bi-Bi-Si.

Premijer je saopštio da je razgovarao sa jednim od preživelih, koji mu je rekao da su putnici spavali kada ih je probudio zvuk eksplozije.

- Uspeli su da razbiju jedan od prozora i spasili su nekoliko ljudi. Nažalost, ostali nisu uspeli - rekao je Zaev novinarima.

Zaev se sa ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem i ministrom zdravlja Venkom Filipčetom nalazi u Bugarskoj gde prate situaciju nakon teške nesreće.

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUTU NIŠ-DOLjEVAC: Dvoje poginulih u sudaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!