AMERIKA GURA KIJEV U KRVAVI OBRAČUN?! Zastrašujuće upozorenje Rusije - Teška situacija na granici, postoji opasnost od oružanog sukoba

Novosti online

21. 11. 2021. u 20:40

ZNATNO je porasla verovatnoća ukrajinskih provokacija u blizini granica Rusije, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Aleksandar Grebenkin.

АМЕРИКА ГУРА КИЈЕВ У КРВАВИ ОБРАЧУН?! Застрашујуће упозорење Русије - Тешка ситуација на граници, постоји опасност од оружаног сукоба

Foto: Nacgvardія Ukraїni

On je upozorio i na opasnost od oružanih sukoba usled američkog pritiska.

- U poslednje vreme su znatno povećani rizici da će ukrajinske specijalne službe i radikalne organizacije izvesti provokacije u pravcu Krima i u pogledu objekata pomorske ekonomske delatnosti i transportnih prelaza na Azovskom i Crnom moru - rekao je on u intervjuu za „Rusku gazetu“.

S tim u vezi, ocenio je da je situacija na pojedinim delovima ruske državne granice i dalje teška i da postoji opasnost od oružanih sukoba i incidenata usled sve većeg pritiska Amerike i njenih saveznika.

- Situacija na granicama naše zemlje ne daje osnova da se zaustavljamo na postignutom i zahteva dalje efikasne mere za njihovo jačanje kako bi se obezbedila pouzdana nacionalna bezbednost u pograničnom prostoru - istakao je Grebenkin.

Prema njegovim rečima, na vlast su nakon državnog prevrata u Ukrajini došli ljudi „koji propovedaju radikalni nacionalizam, rusofobiju i oni koji su neosnovano na osnovu sopstvenih konjunkturnih razloga proglasili našu zemlju agresorom“.

Taj faktor „krajnje negativno“ utiče na operativnu situaciju na zajedničkom delu granice.

- Primetan je rast prekograničnog kriminala koji je povezan sa organizacijom kanala nezakonitog pomeranja oružja, municije i eksplozivnih naprava, kao i šverc droge, robe, tereta i goriva i maziva - rekao je zamenik sekretara Savet bezbednosti, dodajući da Kijev pokušava da izvrši „negativan informativni uticaj“ na Ruse koji žive na Krimu.

Prethodno je televizija „Si-Bi-Es njuz“ prenela da su američki obaveštajci upozorili evropske saveznike na mogućnost ruskog „napada“ na Ukrajinu u zavisnosti od početka hladnog vremena.

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Zapad veštački raspiruje histeriju time što upozorava na moguću pripremu ruske „invazije“ na Ukrajinu i da Kremlj ne isključuje pokušaje provokacija u cilju opravdanja navoda zapadnih zemalja.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. S tim u vezi, portparol predsednika Rusije rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

(rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)