GREŠKOM PRIKAZAN NOVI AMERIČKI DRON? Na video snimku navodno se može videti nova stelt bespilotna letelica USAF-a (VIDEO)

P.Z.S. /sputnjik internešnel

19. 11. 2021. u 18:59

POŠTO Pentagon ne daje informacije u vezi sa dronom RK-180, medijski izveštaji sugerišu da će novi dron biti sposoban da uđe u područja koja su previše opasna za bespilotne letelice Global Hoks.

ГРЕШКОМ ПРИКАЗАН НОВИ АМЕРИЧКИ ДРОН? На видео снимку наводно се може видети нова стелт беспилотна летелица УСАФ-а (ВИДЕО)

Foto printskrin YouTube/ PACE



Centar izvrsnosti za naoružanje vazduhoplovstva (PACE USAF) objavio je video koji ukratko pokazuje na šta liči nova tajnom obavijena, stelt bespilotna letelica USAF-a RK-180, koja je predviđena za velike visine i sa mogućnoću da dugo ostane u vazduhu (HALE).

Snimak pod nazivom „Nasleđe danas — ISR i inovacije“ fokusira se na to koliko je daleko stigla misija USAF-a za informisanje, nadzor i izviđanje (ISR) tokom proteklih decenija.

Pred kraj, video prikazuje ono što je veb stranica vojnih vesti The Drive sugerisala da je „slika plana“ bespilotne letelice RK-180 (UAV).

Drive je tvrdio da se navodno prikazivanje sofisticiranog UAV-a na snimku može smatrati „dodatnim dokazom“ da bi se „zvanično otkrivanje“ RK-180 „moglo uskoro dogoditi“.

Ovo je usledilo nakon što su se ranije ove godine na internetu pojavila tri snimka navodne bespilotne letelice HALE, uključujući i fotografiju navodnog RK-180 na nebu iznad južne Kalifornije.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane SAD i dalje ne daje informacije o karakteristikama nove bespilotne letelice, koja prema izveštajima ima oblik delta krila sličan stelt bombarderu B-2 Spirit vazduhoplovnih snaga i da bi imao sličnu ulogu kao bespilotna letelica RK-4.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)