ZARIO NOŽ U POLICAJCA: Novi napad u francuskom gradu Kanu

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

08. 11. 2021. u 23:22

NOVI teroristički napad dogodio se juče ujutro u Kanu, kad je Alžirac (37) nožem napao čuvare reda u policijskom automobilu.

ЗАРИО НОЖ У ПОЛИЦАЈЦА: Нови напад у француском граду Кану

Marin le Pen, Foto AP

Kamere su zabeležile da je, nešto oko 6.30 ujutro, napadač, obučen u crno, na parkingu prišao policijskom vozilu u kome se nalazio četvoro policajaca. Približio se vozaču, predstavljajući kao da nešto hoće da ga pita, a onda je izvukao nož i zario ga čuvaru reda u grudi. Policajca je spasla pancir-košulja, a oštrica noža se od siline udarca iskrivila.

Iz automobila je odmah izašla policajka sa suvozačevog sedišta koja je takođe bila napadnuta i savladala atentatora, a onda su istrčala još dvojica policijaca sa zadnjeg sedišta i zapucala. Napadač, koji je pogođen sa dva metka u stomak i u teškom je stanju, stigao je u Evropu krajem 2008. Ima italijansku boravišnu dozvolu, ali je poslednjih godina često dolazio u Francusku. Zatražio je i francusku ličnu kartu, jer je počeo da radi u Kanu. Do sada nije poznat u policijskim kartotekama, osim zbog ilegalnog ulaska na italijansku teritoriju.

Reagovao je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen koji je odmah otputovao u Kan da pruži podršku policajcima. Kandidatkinja na predsedničkim izborima Marin le Pen je ocenila da u zemlji postoji "banalizacija teororizma".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega