ZAHAROVA OČITALA LEKCIJU POLJSKOJ: Kunu Lukašenka zbog migranata iz Iraka, zaboraviše kako su devastirali tu zemlju

Novosti online

08. 11. 2021. u 17:23

PORPAROLKA ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova podsetila je na aktivno učešće Poljske u rušenju Iraka.

ЗАХАРОВА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ПОЉСКОЈ: Куну Лукашенка због миграната из Ирака, заборавише како су девастирали ту земљу

Foto: EPA

- Sada bi poljski političari, koji kunu Lukašenka i optužuju Minsk zbog problema sa migrantima iz Iraka, trebalo da se sete da je Varšava aktivno učestvovala u devastiranju Iraka - napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Ona je podsetila da je više od 2.000 poljskih vojnika tada upalo u tu zemlju sa ciljem da „uspostave demokratiju“.

- Zašto onda ne prihvatiti danas barem isti broj ‘zahvalnih Iračana’ čiji preci nisu maštali o takvom životu, dok su živeli u sopstvenoj zemlji, pre nego što su upali besramni demokratizatori - dodala je Zaharova.

Ranije je Ministarstvo nacionalne odbrane Poljske saopštilo da ilegalni migranti pokušavaju da preko Belorusije uđu u Poljsku.

Predstavnik pogranične službe Poljske je izjavio Sputnjiku da je beloruska pogranična služba poslala kolonu od nekoliko hiljada migranata ne na granični prelaz sa Poljskom, već u smeru zelene granice.

Predsednik Poljske Anžej Duda je zakazao sastanak povodom situacije na granici sa Belorusijom.

(rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024