SPAS OD ZAPADNE "DEMOKRATIJE": Amerikanac traži azil u Belorusiji - Život mi je uništen

Novosti online

08. 11. 2021. u 16:43

EVAN Njumen, kojeg federalna policija traži zbog navodnog napada na policiju tokom upada u Kapitol, ilegalno je prešao belorusku granicu i zatražio azil u toj državi, javlja beloruska televizija.

СПАС ОД ЗАПАДНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ: Американац тражи азил у Белорусији - Живот ми је уништен

Foto: Printskrin

Komentarišući optužbe, Njumen je rekao da optužnica protiv njega sadrži šest tačaka, ali da "ne veruje da je počinio bilo kakav zločin".

Tvrdi da su mu poslovi u SAD uništeni posle protesta na Kapitol hilu i akcija pokreta "Životi crnaca su važni", javlja beloruska televizija.

Evan Njumen je, navodno, uspeo da uđe na belorusku teritoriju kroz guste šume na granici sa Ukrajinom, nakon čega ga je privela granična policija.

Navodi da je, posle objavljivanja poternice, angažovao advokata i počeo da se krije. Advokat mu je savetovao da ode na poslovni put u Evropu, jer će na taj način "dobiti vreme".

U Italiju je, tako, stigao u martu, zatim vozom u Švajcarsku, odakle je automobilom otišao u Nemačku. U Ukrajinu je sredinom marta stigao iz Poljske.

U Belorusiju je pobegao jer je "primetio da ga nepoznate osobe prate".

(RTS)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!