AMERIČKI SENATOR UPOZORIO: Rusija je sledeći test za Bajdena – mora naterati Putina u defanzivu

Novosti onlajn

06. 11. 2021. u 07:53

RUSIJA je sledeći spoljnopolitički test za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena, piše američki senator-republikanac Tom Koton u članku za list „Vol strit džurnal“.

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР УПОЗОРИО: Русија је следећи тест за Бајдена – мора натерати Путина у дефанзиву

Foto Tanjug/AP

Prema njegovom mišljenju, američki predsednik hitno treba da odvrati pažnju sa klimatske agende i da se usredsredi na Moskvu i njene „agresivne postupke“ prema Kijevu.

Senator Koton osvrnuo se na informacije o navodnom gomilanju ruskih snaga duž granice sa Ukrajinom, što je Kremlj ranije negirao.

Takođe, energetsku krizu u Evropi ocenio je kao želju Kremlja da prekine dotok gasa i tako iskoristi svoj uticaj na tržištu energenata u geopolitičke ciljeve, iako je ranije „Gasprom“ potvrdio da povećanje isporuka goriva u Evropu.

Američki političar izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog reakcije Džoa Bajdena na te događaje.

- Ako Bajden ne želi da za Avganistanom usledi još jedna geopolitička katastrofa, trebalo bi da odmah preduzme nekoliko koraka da obuzda Rusiju i natera Putina da zauzme odbrambeni stav - poručuje senator.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je povećati isporuke ubojitog oružja Ukrajini i izolovati Rusiju sa svetskog finansijskog tržišta.

Ranije je američki list „Politiko“ objavio je satelitske snimke koji, kako tvrde, pokazuju da Rusija navodno grupiše snage i vojnu tehniku na granici sa Ukrajinom. U članku se napominje da su snimci koji „pokazuju da Rusija nagomilava tenkove, samohodno oruđe i vojni arsenal“ u području grada Jeljni koji se nalazi u Smolenskoj oblasti. Interesantna je činjenica da se ona nalazi na granici sa Belorusijom, a ne Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)