AMERIČKI KOMANDNI BROD UPLOVIO U CRNO MORE: Ruska flota kontroliše kretanje (FOTO)

Novosti onlajn

04. 11. 2021. u 11:56

RUSKA flota započela je praćenje komandnog broda američke Ratne mornarice koji je uplovio u Crno more, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

АМЕРИЧКИ КОМАНДНИ БРОД УПЛОВИО У ЦРНО МОРЕ: Руска флота контролише кретање (ФОТО)

Foto: Printscreen

- Snage i sredstva Crnomorske flote pristupile su kontroli akcija štabnog broda „Maunt Vitni“ (Mount Whitney) Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država koji je 4. novembra 2021. godine uplovio u vode Crnog mora - navodi se u saopštenju.


„Mount Whitney“ je komandni brod tipa „Blue Ridge“ koji se koristi kao plutajući štab. Naoružan je sa nekoliko topova kalibra 35 milimetara, mitraljezima i brodskim protivavionskim sistemima kratkog dometa.

Brodovi američke Šeste flote po pravilu izvode operacije u Sredozemnom moru i okolnim vodama Atlantika, ali se mogu koristiti i za druge operacije u Evropi i Africi.

Kako je dan ranije saopštila Šesta flota američke Ratne mornarice, i tanker „John Lenthall“ uputio se ka Crnom moru radi izvođenja zajedničkih operacija sa saveznicima iz NATO-a i partnerima u regionu. Nešto ranije je u ovaj region uplovio američki razarač „Porter“.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!