O OVOM ORUŽJU JE PUTIN GOVORIO SA GENERALIMA: U toku je modernizacija svih vidova armije (VIDEO)

Novosti online

01. 11. 2021. u 20:33 >> 20:39

MINISTARSTVO odbrane Rusije prikazalo je mogućnosti oružja o kojem je ruski predsednik Vladimir Putin govorio u ponedeljak na sastanku sa vojnim vrhom.

О ОВОМ ОРУЖЈУ ЈЕ ПУТИН ГОВОРИО СА ГЕНЕРАЛИМА: У току је модернизација свих видова армије (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Između ostalog, na snimku su prikazane akcije ruskih lovaca Su-34 i Su-35, protivvazdušni raketni sistemi S-400 i S-500, sistemi protivraketne odbrane, korvete i drugo oružje.

Kako je predsednik rekao tokom sastanka, u toku je aktivna modernizacija Vazdušno-kosmičkih snaga – isporučeno je oko 70 novih aviona.

Vazdušno-kosmičke snage su dokazale da mogu brzo da se rasporede i da odmah krenu u bitku, radikalno menjajući raspodelu snaga u ratu, naveo je Putin.

Snage protivvazduhoplovne odbrane dobile su 25 protivvazdušnih raketnih sistema S-400 i to je samo početak, istakao je šef ruske države. Takođe je saopštio da je planirano da prvi serijski prototip novog raketnog sistema S-500 uskoro bude isporučen vojsci.

Foto: Printskrin

Još jedna važna tema je opremanje mornarice novim oružjem, istakao je Putin. S tim u vezi, podsetio je da je poslednjih godina porinuto 49 novih brodova i proizvedeno devet obalskih raketnih sistema.

Ruski lider je postavio i novi cilj da do 2027. godine udeo savremene tehnike u mornarici dostigne 70 odsto. Posebno je istakao značaj razvoja pomorske avijacije.

Flota je strateška prednost Rusije, naglasio je on.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin održao je 1. novembra sastanak u Sočiju sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i predstavnicima vojne industrije.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista