KAKO SMANJITI EMISIJE CO2: Fon der Lajen - Stavite cenu na emisiju ugljenika

Tanjug

01. 11. 2021. u 19:30

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen ocenila je danas na klimatskom samitu COP26 u Glazgovu da države moraju da stave cenu na emisiju ugljen-dioksida koja zagreva planetu.

КАКО СМАЊИТИ ЕМИСИЈЕ CO2: Фон дер Лајен - Ставите цену на емисију угљеника

Foto Tanjug AP

-Moramo da se saglasimo oko strogog okvira za pravila, na primer da globalno tržište emisije ugljenika postane realnost. Stavite cenu na emisiju ugljenika, tu cenu priroda više ne može da plaća, upozorila je Fon der Lajen, prenosi Rojters.

Pregovori na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih nacija COP26 biće pokušaj da se dogovori oko pravila i tržišta emisija ugljenika pod Pariskim klimatskim sporazumom iz 2015. godine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024